2016-12-19
圣诞节假期,一家人嚟澳门住返几日。因为有小朋友嘅关系,唔想咁夜出去,所以就去酒店楼下食pizza。之前都嚟过N咁多次,装修依然一模一样,高楼底感觉宽躺宏伟,今次终于转咗个Menu,Menu系用硬賿做,都几好因为以前个Menu都好旧啦,有阵咸鱼味。但系啲嘢食就差左冇以前咁好食蘑菇汤本身个味都算OK,有松露油喺面,蘑菇味够重,但系本身个汤唔够热,失色!海鲜汤反而几出色,海鲜鲜味够,又有大蚬丶青口丶鱿鱼丶仲有块蒜蓉包点缀一下。不过因为太多料嘅关系汤其实唔系太多。炸鱿鱼简直系不知所谓,鱿鱼切到好细条,好散,仲要系无味嘅,有个芝士酱喺隔离但系觉得味道唔匹配。最后要自己落手调味加盐先可以食得落口。三文鱼就整得唔错,煎得够香,皮脆肉嫩!有少量意大利饭荐底加埋菠菜及甜豆味道一流!辣虾意粉好多油,成件事就系唔俾啲橄榄油累事。只老虎虾其实好好味好爽囗,蒜味好够香,但系食完真系成口油啰。Pizza都算唔错,风干牛肉味道唔系太咸,都几好食,Pizza个底比以前厚咗,但系都可能系好事嚟,可以包啲呀嘛总结:其实都唔系太差,员工服务亲切,不过动作慢左少少,食物味道差过以前但都算唔错。
但系啲嘢食就差左冇以前咁好食
只老虎虾其实好好味好爽囗,蒜味好够香,但系食完真系成口油啰。 Pizza都算唔错,风干牛肉味道唔系太咸,都几好食,Pizza个底比以前厚咗,但系都可能系好事嚟,可以包啲呀嘛