2010-04-16
黎到呢间香岛, 听闻好出名 (出名有多年历史, 够怀旧?), 所以入去试一试. 环境细细, 唔多台, 几逼. 不过唔紧要啦, 如果好味既话都可以既... 但系一个唔多好既experience. 话说当时唔多客人既, 但个阿姐唔知做乜, 系咁催我地落柯打. 大佬, 我岩岩坐定, 张凳都未暖, 我连个menu上既食物都未睇哂就要我叫... 唉, 我地话等等, 个阿姐好似好不满咁, 之后又好bossy咁指住我地其中一个人话: "你点先." 朋友a点完后, 阿姐之后又指住我地另一人朋友b话: "而家到你点". d态度真系好恶劣!!! 咁其中有人唔钟意要牛尾汤底, 话要清汤底, 佢又系旁边讲3讲4, 得喇, 我知道牛尾好味d, 浓味d, 但有人真系钟意清汤嘛~ 唉...上台喇d食物. 大家都系叫通粉. 清汤底既的确系冇咁香, 牛尾汤底浓d香d颜色又好d, 同埋佢个牛尾汤底系熬得好好既~ ok... 但通粉始终都系通粉, 同茶餐厅个d都一样. 个咸牛肉食落似一块煎左既午餐肉, 味道还好, 不太特别~ 个d公司粉既蛋/火腿/叉烧/餐肉都有好多, 会食得饱, 但味道就同一般既茶餐厅通粉一样啰~ 食物
食物真系一般啰, 唔系话真系好好味到特登黎呢到食~ 再加上呢到既食物贵过其他澳门既餐厅, 阿姐又唔好相处, 成间野都只系得个样, 得个名. no good! 唔会再黎!!!