2010-05-18 23 浏览
星期六同屋企人澳门一日游本来玩得好开心, 点知就系夜晚既一餐饭将整日的开心打破晒, 我地一家人谂住去人人食过都赞不绝口既诚昌食水蟹粥, 点知恶梦开始了, 去到首先发现除了"热门选择(水蟹粥/炸鲮鱼球... ) 之外, 没有太多其他小菜食, 我地就点了水蟹粥, 炸鲮鱼球,炒花甲,豉汁蒸大鳝,荷叶蒸鸡, 本来还有一个瑶柱生菜, 但可能漏了单好耐都没有来,而因其他菜太难食我地决定取消, 还有待应的服务其差, 我一定唔会再去lor水蟹粥 : 味道都OK炸鲮鱼球 : 没有鱼味, 同街边煎酿三宝D 鱼旦冇咩分别炒花甲 : 好喊, 最嬲是全碟得10几粒肉   (我地同待应反影壳多过肉, 个待应竟然指住果几粒肉话: 这些咪系肉lor,另一个仲话    一只花甲有两边壳ma) 听完之后我地真系火都来埋,豉汁蒸大鳝 : d豉汁一d 都冇豉汁味, 好古怪, 我地以为是面使酱, 但d酱是灰灰黑黑d , 又唔似,       味道就唔使我讲啦!难食荷叶蒸鸡: 味道都还可以
星期六同屋企人澳门一日游本来玩得好开心
, 点知就系夜晚既一餐饭将整日的开心打破晒

水蟹粥 : 味道都OK
炸鲮鱼球 : 没有鱼味, 同街边煎酿三宝D 鱼旦冇咩分别

炒花甲 : 好喊, 最嬲是全碟得10几粒肉
) 听完之后我地真系火都来埋,

荷叶蒸鸡: 味道都还可以
2010-05-15