2012-11-23 70 浏览
澳门 d 街道真系好难揾 , d 名又奇怪 , 呢日我地o系新葡京 , 行到大三巴 , 再走返落大马路 , 左穿右插 , 硬系揾唔到礼记于是就地截架的士 , 讲低礼记电糕 , 点知 ... 过几个灯位就好喇黎讲好几次澳门 , 都无特别想黎呢度 , 系因为妳钟意食雪糕知道呢间礼记o系澳门出名雪糕系自家制 , 又老字号 , 难得咁远过到黎 , 难揾都要走黎试下 , 睇下系咪真系咁正 ,点知 ..... 不论服务还是食物质素 , 都完全唔合格 , 劲失望1. 椰子雪糕~ 估唔到系咁普通 , 椰子味系几香 , 但雪糕口感不软不滑 ,好似有 d 冰碎咁 , 一小球杯上 , 上面加左 d 好奶o既 cream , 同样实而不绵 , 味道 , 卖相 , 就连份量都比相像中落差太大2. 雪糕菠萝冰~ 谂住叫杯饮品 , 唔使净食雪糕咁甜咁腻 , 点知呢杯菠萝冰根本就系一杯糖水 , 连 d 菠萝都系净系得甜味 , 好可怕 !!雪糕系云尼拿味 , 佢本身唔系好甜 , 但混o系糖水度就甜到不行 !## 至于服务 , 几位阿姐就好似见我地唔到咁 , 客人唔多佢地索性坐晒o系度 , 由我地入门口到自己坐低 ,

知道呢间礼记o系澳门出名雪糕系自家制 , 又老字号 ,
1. 椰子雪糕

2. 雪糕菠萝冰

佢地索性坐晒o系度 , 由我地入门口到自己坐低 , 都可以无人招呼
睇完 menu 要落单喇 , 都仲系懒懒闲咁 , 真系有 d 后悔搭的士黎食 !!