2023-01-29 677 浏览
去澳门前已bookmark要去既一间甜品店网上介绍呢间既微笑鸡蛋糕好得意,黎到已经系咁讲要食,点知我行程太丰富既关系我到佢最后一切我先黎到当然系买唔到佢既鸡蛋糕,唯有下次先再食啦关8点我7点9先去到,见佢似就关门但佢话得返打铁豆花,一心黎到都要买架啦,应该呢样系佢招牌菜黎,入面有(豆花,芋圆,芋泥,珍珠,红豆),但朋友唔食红豆所以走左红豆开头见佢就关门觉得都唔会系好好食既心态竟然出奇地有惊喜,暂时系我香港食过既芋圆同豆腐花中最出色既,点解话佢出色?芋圆食得出真芋头做,唔会好粉,而且软硬适中,唔会无味又唔会太甜,系我中意既芋圆而豆花点解话佢好食?因为佢唔会好水,都唔会好饮饮糖水咁甜,最紧要好香豆味,唔系得甜味,就咁食或者同配料一齐食都咁好食😋舖头都几靓,有打卡位,有机会下次一定要早d黎再试埋其他野
去澳门前已bookmark要去既一间甜品店

舖头都几靓,有打卡位,有机会下次一定要早d黎再试埋其他野
  • 打铁豆花