2023-09-08 705 浏览
✨自助山✨等到我颈都长嘅自助餐(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🦀冻海鲜好多种类 基本嘢青口蚬蟹脚齐晒 比较特别嘅系有冻扇贝&小龙虾 呢度嘅蟹脚系偏淡 开头食唔惯 点知越食越好食 正因为唔会太咸 连食十几件都无问题 而且肉质都系一丝丝嘅 好食(≧∇≦)🦪生蚝绝对系大部分人食自助餐嘅重点 可惜我唔太食生蚝 但今次见冲生蚝盘冰水几干净 件生蚝又几肥美咁我就试吓食一个 唔算腥而且都几鲜味! (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🍲熟食呢度选择真系超多 抽啲比较少见嘅区域同大家分享: (^з^)台湾区好冷清 只有炸鸡扒/ 面线/卤味 建议可以加个柯仔煎 新加坡区有肉骨茶& 唔同款嘅串烧 仲有有手掌咁大只嘅烧虎虾&螺 啖啖肉 比较特别系有汤专区 有几款炖汤选择 觉得偏咸~ -限时出炉: 6:30pm烧乳猪 - 正常发挥7:00pm龙趸 - 用嚟整粥同埋酸菜鱼, 太饱无食7:30pm蒸鲍鱼 - 鲍鱼好弹牙, 可以多啲豉油8:00pm芝士焗龙虾 - 龙虾肉老咗少少 -无现场活海鲜!! target住现场活海鲜嘅我 见klook虽然平但写明话唔包活海鲜 误以为去官网正价book就有活海鲜 点知去到先知3月开始无活海鲜( ・᷄ὢ・᷅ )现场有人同我
✨自助山✨
等到我颈都长嘅自助餐(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

限时出炉:
6:30pm烧乳猪 - 正常发挥
7:00pm龙趸 - 用嚟整粥同埋酸菜鱼, 太饱无食
7:30pm蒸鲍鱼 - 鲍鱼好弹牙, 可以多啲豉油
8:00pm芝士焗龙虾 - 龙虾肉老咗少少
无现场活海鲜!! target住现场活海鲜嘅我 见klook虽然平但写明话唔包活海鲜 误以为去官网正价book就有活海鲜 点知去到先知3月开始无活海鲜( ・᷄ὢ・᷅ )现场有人同我同样情况 所以希望自助山可以系官网写清楚啲!
Overall嚟讲 呢间绝对系我食过嘅自助餐入面排top3 食物种类多 无论你食自助餐嘅重点系冻海鲜/ 生蚝 / 中/ 西/ 甜品 呢度都绝到做到above average! 如果你用klook个价嚟食 我觉得绝对系性价比极高嘅一餐!

▽ Rating ▽
好食: 8/10
环境: 9/10
推荐: 8.5/10
人均消费: $702/ person (klook $591)

📍 路氹城射击路澳门上葡京综合度假村西翼3楼308号舖