2020-02-01 1362 浏览
年初一,系澳门其实都无乜好做,去左渔人码头玩VR,跟住走左去百老汇食街度食鸡蛋仔。最后因开始落雨,就走番入银河周围游。因为谂住食完Dinner就搭船回家了,所以早早5点几就开始揾食。最后决定去庭园意大利餐厅,因为上网睇过Menu,银河有2间食Pizza的店,依间同另一间比,价钱正常,亲民好多。但又奇怪,另一间系正商场1楼的,但个价真系几贵;反而依间系酒店内的,要搭酒店LIFT上2楼的,价钱先系好似Pizza Express咁上下。百松D一个Pizza或意粉,意粉同有Share Sizehare Size,真心抵食。下次去澳门银河唔知食乜好,依度100%系个好选择。而且环境重好靓添。一坐底,见我地2位女仕有手袋,即有人拎多2张小椅比我地放手袋,真系手袋都有位坐。落完Order就有一份Free饼皮,加左D香草的,口感松软又烟韧,就咁食都觉得好味,小朋友话搽埋蕃茄酱就重好味。最正系,我地食完,竟然重问我地要唔要添,系好似Outback既黑糖包咁,可以无限refill。不过我地有叫其他野食,再食依个饼皮就唔驶食其他野啰。小朋友最钟意既玛格丽特,依度个Pizza底真系好好味,厚度岩岩好,松软中带
点完餐就上的Free饼
玛格丽特
小朋友最钟意既玛格丽特,依度个Pizza底真系好好味,厚度岩岩好,松软中带一点烟韧。
蘑菇烩饭
蘑菇烩饭,睇落好似有少少太湿,似杰粥多过似烩饭。但原来系好好味架,估唔到最抢手系依个烩饭。
意大利长面配卡邦尼酱
意大利长面配卡邦尼酱,依个就真系有D失望。同其他地方食到既卡邦尼意粉个味有D出入,亦都有D太干唔够酱咁。但整体都叫好味既。

另外重叫左个share size既意式饺子,系配蕃茄酱的。都几好食,但如果配白汁好似会好味D。可惜食晒我先知度唔记得影相。

两个大人,两个十几岁细路,叫左一个意式饺子,一个意粉,一个烩饭,一个Pizza。加埋好似700几左右,咁既环境,咁既味道;真系满分啰。同埋唔好睇每碟份量好似唔多咁,其实每样野都几漏的(大多有加Cream或芝士嘛);所以唔好见佢细细份就叫多D,真系会食唔晒架。另外要提一提,依度系冇水提供的,一支水500ml要80蚊,我地叫左两支水呢。反而其他饮品,记得大约40起跳;如果唔系著重要饮水的人,其实叫其他饮品系会比较抵的。
2020-01-25
点完餐就上的Free饼