2014-07-07
1959 浏览
间铺真系几有特色,好细,得15,16个位,其中5~6个位系吧台,几有日本feel既.(我地坐4人台后尾要搭台.)一张单落一碗面,自己画既,有正常size同大size.大size贵8蚊,剩系多左面配料唔会多既.叫左一个沾面同蕃茄豚骨拉面.沾面有紫菜,叉烧,菠菜,洋葱. 叉烧有阵微微既炭烧味,唔错既,佢好在如果你觉得个汤太浓可以自己控制沾落汤到既时间.有分凉面同热既面,凉面要等多5~6分钟,大热天时我都系等左凉面,系墙上面有教你点食尼个沾面会比较正宗,我个人认为可以放左落个汤到去先再夹起身食,而唔系夹住佢黎沾,因为佢个汤碗唔系好深,如果夹住佢沾就会搞到上面果D冇咩味.蕃茄豚骨拉面有菠菜,冲丝,叉烧((叉烧味道同沾都果D差唔多,应该只系切法唔同.)尼个我剩系试左两啖,个汤系有蕃茄味,但硬系觉得佢有D公仔面汤feel,唔知系咪我试唔真啦.果日去到咁岩有小食送,自家制豚肉.猪肉同椰菜丝系入面炸,奇怪既系出面个汁唔咸,咸既系入面D馅.真系好咸.最后都冇食哂.尼间拉面都唔错既,小食就唔会再试,拉面既话都会特登去试下其他款既.
叫左一个沾面同蕃茄豚骨拉面.
沾面
有分凉面同热既面,凉面要等多5~6分钟,大热天时我都系等左凉面,系墙上面有教你点食尼个沾面会比较正宗,我个人认为可以放左落个汤到去先再夹起身食,而唔系夹住佢黎沾,因为佢个汤碗唔系好深,如果夹住佢沾就会搞到上面果D冇咩味. 蕃茄豚骨拉面
尼个我剩系试左两啖,个汤系有蕃茄味,但硬系觉得佢有D公仔面汤feel,唔知系咪我试唔真啦. 果日去到咁岩有小食送,自家制豚肉.猪肉同椰菜丝系入面炸,奇怪既系出面个汁唔咸,咸既系入面D馅.真系好咸.最后都冇食哂. 尼间拉面都唔错既,小食就唔会再试,拉面既话都会特登去试下其他款既.