好开心有间咁靓嘅新酒店开业,梗系要快人一步,抢先订房啦! 新开张唔单只有个靓靓铁塔key holder gift, 而且早餐仲可以转做lunch buffet, 好抵呀!Lunch buffet 由中午12点开始,我地12点15分到,原来已经迟喇,餐厅已经超过5成入座,但眼见前面排队嘅人龙,真系有d担心冇位有排等 ; 就快轮到我时,真系好紧张,不过好好彩,最后几张枱有我份,如果行慢一、二步,分分钟要等个几钟先有得开餐。餐厅虽然座位不算少,但full house 后仍然有几十人等候。虽然大部分游客都是耐心等候,但是仍有几位分别于不同时段向餐厅职员大发雷霆,明白他们于等候期间的烦躁,可是更欣赏职员的专业精神,仍然有礼貌地向客人解释,并尽快安排客人入座,职员的专业态度,赞!讲番食物,food corner 集中系餐厅嘅左边,有seafood, sushi, hot plate, salad, dim sum, and dessert。虽然每样嘅款式唔多,但胜在贵精不贵多。餐汤只有粟米汤,冇选择,粟米虽甜,不过一般。烧羊架好味,羊架唔骚,肉质都唔错。我觉得螺系seafood 嘅皇者,好新鲜,好

讲番食物,food corner 集中系餐厅嘅左边,有seafood, sushi, hot plate, salad, dim sum, and dessert。虽然每样嘅款式唔多,但胜在贵精不贵多。餐汤只有粟米汤,冇选择,粟米虽甜,不过一般。烧羊架好味,羊架唔骚,肉质都唔错。我觉得螺系seafood 嘅皇者,好新鲜,好爽好甜,是我这餐的最like 。矝贵嘅食品仲包括鹅肝多士,不过挂住食,唔记得同鹅肝哂番张靓仔相添。西瓜、蜜瓜、哈蜜瓜,这三款自助餐常客,超新鲜,超甜,好正。不过甜品就令我有d失望,选择唔多,又没有各式各样靓靓甜品杯,希望下次再来时可以有多d甜品选择,话哂女生系有第二个胃装甜品吖嘛。

另外,每人限量一杯餐饮,似乎少咗d,而且order后要追3次先有,邻枱位男士话order 咗半个钟都未有,饭后想饮多杯热茶都冇,只有冻冰冰的白开水。
2016-09-16
午餐