2023-11-28 747 浏览
黎到澳门氹仔, 朋友指定一定要去世记. 原先谂住去有座位个间叹下. 点知原来想食好出名的猪扒包系必需要去外卖店.所以唯有放弃堂食店. 落左巴士原来行两分钟就到. 比想像中快.  呢间外卖店系位于官也街外围. 所以小心会错过.一去到未有人龙只有几个人在等候, 我谂都唔驶谂就走去买票. 买时店员有问要不要加蛋. 不过谂住重想试下其他食品所以无要到.不消一两分钟已经听到我的外卖号码. 即刻拎上手. 哗! 热辣辣的. 好新鲜. 由于铺前面有个花糟. 人坐我又坐. 就系咁坐系度享用呢个出名猪扒包. 首先块猪扒系完整的, 所以有骨. 食落口完全爽口, 唔会烟韧, 加埋个包超脆. 咬落去时系听到爽夹脆的声音. 猪扒唔系全瘦. 边皮部份都有少少肥. 所以咁样就更加juicy. 就算炭烧完都唔会好干. 呢个真系好推介. 但记住第一口咬落去唔好咁大啖, 咪一阵热亲条脷就唔好. 最后唔好睇少一个猪扒包的份量. 原来食完佢都几饱肚.

最后唔好睇少一个猪扒包的份量. 原来食完佢都几饱肚.
猪扒包
题外话/补充资料: 店铺只收现金. 港币, 葡币都可以. 个rate 写明1:1
2023-11-24
猪扒包