2023-04-22
疫情3年都无过嚟澳门,今个复活节终于可以再过嚟玩下食下嘢!🥳因为酒店就近轻铁排角站,又唔想去啲游客餐厅,一上 Google Map 就畀我发现到呢一间排角站附近,评价相当不错的火锅店 🤩!即刻去佢嘅 社交平台book位 ✌🏻店员好有heart! 我喺社交平台留言之后, 佢马上打 IDD 畀我 confirm。 真系感激!嚟咗澳门两日,真系尽情吃喝玩乐,原本担心食唔到太多嘢,但系由进门后的服务,餐厅的环境卫生及空间感,食物的卖相及质素,都好有诚意!🤭头盘: 一蚊一只乳鸽 👍🏻火锅汤: 镇店花胶鸡汤 & 超浓番茄牛尾汤我哋order咗半锅鸡汤, 重点不在花胶,而系佢真系畀咗半只大肥鸡畀我哋!我哋两大两细,order 咗一个细嘅海鲜盘。 d 虾嘅脚仲识郁! 有卜卜蚬,蚌肉, 八爪鱼, 肥牛... Fresh!! 最后我哋发现番茄牛尾汤非常! 牛尾好食! 煮卜卜蚬非常美味! 肥牛更加唔使讲!蚬肉鲜甜! 比想像中有惊喜!唔使特登去揾近期热爆𠮶间卜卜蚬火锅, 吃这个也满足!一点红?? ( 唔记得咗个名, 建议 order 卜卜蚬会仲开心!)鬼马油炸鬼?? ( 唔记得咗个名 ) And mor
头盘: 一蚊一只乳鸽 👍🏻
火锅汤: 镇店花胶鸡汤 & 超浓番茄牛尾汤
唔使特登去揾近期热爆𠮶间卜卜蚬火锅, 吃这个也满足!
鬼马油炸鬼?? ( 唔记得咗个名 )
And more...
店员好有心, 会给你推介,但不会逼你多叫食物。 埋单时, 仲可以摇骰仔给您指定的discount!
之后再去官也街扫甜品,买手信,非常满足的一晚!😁