2013-09-19 3844 浏览
有几个朋友要出国读大学,临走前约左佢地聚下旧,朋友就话不如去南屏雅聚啦。其实依间野好早就听闻过,评语亦都不俗。好啦, 见食评咁多人赞好,慕名而来再帮衬一次。南屏雅叙其实系澳门一间比较历史由久GE茶餐厅,家族生意,店内仍坚持及维持老一辈的模式营运。坐系入面彷如回到七、八十年代的澳门。黎之前都做左D资料搜集,沙翁同叉蛋治应该系最靠得住。记住记住!!!! 想食沙翁ge朋友仔,建议早上7至8点去食,过左10点我建议唔好叫沙翁,冻左既沙翁不但至淋,沙糖仲会痴埋晒一齐,我今次终于食到刚出炉ge沙翁。叉蛋治,名符其名就系叉烧蛋三文治,份量几大份,食落去蛋香肉嫩,可以一试。朋友再叫左几个蛋挞, 都OK好食。食完之后可以直接落楼下卖单, 个阿叔心算真厉害, 上边讲左埋我地听唔明既野之后, 个阿叔即刻计到几钱。厉害丫。第二次黎印象比第一次好,重点系要选啱时间。

其实依间野好早就听闻过,评语亦都不俗。

好啦, 见食评咁多人赞好,慕名而来再帮衬一次。

坐系入面彷如回到七、八十年代的澳门。
黎之前都做左D资料搜集,沙翁同叉蛋治应该系最靠得住。

记住记住!!!! 想食沙翁ge朋友仔,建议早上78点去食,过左10点我建议唔好叫沙翁,冻左既沙翁不但至淋,沙糖仲会痴埋晒一齐,我今次终于食到刚出炉ge沙翁
叉蛋治
朋友再叫左几个蛋挞, 都OK好食。
蛋挞
食完之后可以直接落楼下卖单, 个阿叔心算真厉害,

上边讲左埋我地听唔明既野之后,

个阿叔即刻计到几钱。

厉害丫。

第二次黎印象比第一次好,重点系要选啱时间。
2013-08-17