2023-10-28
经开澳门嘅路环岛,紧系要去黑沙海滩行下,行行下晒见到有间门面都好vintage,充满特色嘅餐厅,就入去试下,感受一下地道嘅葡国菜😋🐷烧乳猪见到open rice推介必试系烧乳猪,就叫嚟试吓☺️食落个乳猪皮好脆❗️而且底下嘅肉质好嫩滑,有啲淡淡嘅香草味,味道一流👍而配菜亦有粗身嘅薯条,洋葱同生菜,食完啲肉都可以食下啲配菜refresh下🥰🟠马介休球嚟得葡国餐厅紧系要食下马介休球☺️咬落热辣辣,有好香,好足料嘅鱼肉香味,炸粉嘅皮岩岩好,入面嘅馅料亦唔会太咸☺️🐚炒蚬我同朋友两个人嗌咗半份,份量都够晒!炒蚬肉用嘅酱汁系有啲香草喺入边,都有好多蒜蓉粒,味道同平时中式炒蚬唔同,味道会比较好重口味少少,但食落都唔会好颈渴,蚬肉都好新鲜,好有鲜味🤤🍷Sangria我地嗌咗一jar,份量都好多,最后都饮到有小小tipsy🤫Sangria饮落好重果味,后劲先有啲淡淡嘅红酒味。因为太易入口,味道都好好,我同朋友饮下饮下都饮晒😗评分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5人均:~$300
🐷烧乳猪
🟠马介休球