2015-02-12
今天和太座享受完美味嘅竹升面之后,太座话想食好多名人推介嘅冯记三盏灯猪脚姜..本来我个人对于D所谓名人推介其实无乜信心,好多食肆出名之后都好粗制滥造,今次又一次证明恶梦喺会重复..我哋日落时分,大约黄昏六点半到达冯记,当时应该喺店主坐阵, 个路边摊档只有我们二人帮衬..太座问了消费细节后,清楚要求了一客30元只要蛋,猪脚和姜嘅拼盘..我用了一张50元澳币比店主找,店主居然只找回10元澳币,我话佢知应该找20元,但佢理直气壮兼好唔耐烦,摆哂款咁话 : 啱㗎啦,我唔会呃你嘅!我感觉有如被人强抢..为免争吵亦免扫庆,10元我唔同佢计教,只希望D食品令大家满意,但喺现实令人失望..猪脚姜的酸度酸到简直有如饮纯醋,我完全感受唔到食物本身嘅味道,更唔好提人地做到好𠮶种酸中带甜,令人回味嘅味道..D姜同猪脚亦好明显炆得唔够淋,好明显啱啱煮熟就匆匆攞嚟卖,我完全感觉唔到佢做嘅猪脚姜有D乜吸引力..为免浪费,我哋尽力食完D食材,D汁就唯有倒咗去,之后大家都要饮大量清水去中和番..本来打算如果D猪脚姜好味,会速递番香港孝敬外母,最后大家决定,可以悭番!以后都唔想再信D名人所谓推介..真喺希望越大,失望越大
我感觉有如被人强抢..
以后都唔想再信D名人所谓推介..
真喺希望越大,失望越大..