2023-10-15 4512 浏览
已经好耐冇去过澳门 难得黎到澳门 一定要食下葡国菜先得!今次去左一间叫海湾餐厅嘅葡国餐厅 有两间分店一间系氹仔旧城区 另一间系下环 我咁岩去开氹仔就去左氹仔果间😛一入到餐厅有少少grand嘅感觉 暗暗地嘅灯光好有气氛 感觉好适合约会🤣🤣落完order就会上餐包 餐包唔算好热暖暖地咁 配埋牛油食冇咩特别 不过面包都几松软🍞👍🏼/芫茜鱿鱼 $98鱿鱼好嫩唔会好韧亦唔会好淋 岩岩好配埋酸酸地好醒胃嘅酱汁 真系好开胃!.咖哩焗猪扒饭 $150一上枱好香嘅咖哩味 而且份量都几多 满左成个煲仔 女仔嘅话两个share会适合啲~咖哩对我唔系好食得辣嘅人黎讲有少少辣 不过捞埋饭食好夹 会食好多饭😆 猪扒佢系炸过果种 焗完就唔会有脆嘅口感 不过好juicy亦唔会好难咬👍🏼.Sumol汽水 $38汽水就饮得多 葡国汽水就第一次试😛我同朋友一个拣左菠萝味 一个拣左热情果味 我自己就比较喜欢热情果味 味道饮落有少少似一只健康饮品Fibe-mini嘅味道~.睇到menu西班牙海鲜饭同葡国乳猪饭都好吸引 仲见到好多人介绍非洲鸡 不过今次我同朋友得两个人食唔到咁多野 下次再去嘅话一定要试下🥹

芫茜鱿鱼 $98
鱿鱼好嫩唔会好韧亦唔会好淋 岩岩好
配埋酸酸地好醒胃嘅酱汁 真系好开胃!
咖哩焗猪扒饭 $150
Sumol汽水 $38