2024-03-07
爱食布丁嘅人🉐应该知道澳门呢间咖啡店~cafe❤️呢度好有文青feel,坐响窗前,面对住官也街,悠闲咁饮吓咖啡☕️净系呢个景已经值得打卡,随便拍都超靓!好有feel🍮日式焦糖布丁烧一个布丁,三层口感🥰软绵绵嘅蛋糕内有幼滑嘅布丁,将底部焦糖一齐放入口,好特别,难怪澳门同事,下午茶时间都蛇出嚟买外卖☕️生椰拿铁、西柚气泡冰美式浓浓嘅椰子味奶香🥥令我对生椰拿铁有份执著,朋友点咗西柚气泡冰美式,好~大~片~西柚,微苦嘅咖啡有啲果香嘅味道,加上有气泡衬底😋味蕾口感丰富🍋法式柠檬霜净系拎住影相𠮶阵,已经闻到好香柠檬味🍋~食落有微微湿润嘅口感,又有柠檬糖霜嘅甜味,见到旁边小朋友都食紧,同我一样食得好开心😂🥯咸牛肉猪仔包平时去澳门都系食猪扒包✨又估唔到呢个咸牛肉猪仔包有惊喜,因为好多时啲猪仔包都好硬吓~呢个真系做到外层脆脆,内层仲系松软,咸牛肉调味又啱啱好😘唔错唔错❤️DAY ONE隔离就系世记咖啡同咖喱仔美食,搞到我一次过去晒食😋对面系官也街,食饱饱可以顺便行吓☕️DAY ONE MACAU📍澳门消防局前地5号
爱食布丁嘅人🉐应该知道澳门呢间咖啡店~cafe❤️
🍮日式焦糖布丁烧
☕️生椰拿铁、西柚气泡冰美式
🍋法式柠檬霜
🥯咸牛肉猪仔包