2015-10-07
澳门之旅最后一天,其实已订了下午食米芝莲三星天巢,不过客人一早起身话肚饿,唯有同佢一齐落酒店楼下揾嘢食,记得之前一日有少少肚饿去麦当劳谂住买个鱼柳包食,已经无叫餐,个收银同我讲$2X定$3X(唔记得,因无电话影低价钱),我话我无叫餐,浄要鱼柳包,佢答话唔系餐呀,浄鱼柳包已经要咁多钱,所以今朝转去翠华,原来翠华算平了!点了例牌早餐沙爹牛肉面,双煎太阳蛋,牛油猪仔包,冻柠茶(好似$55);太阳蛋煎得不错,半生熟,牛油猪仔包不够牛油同少少硬。沙爹牛肉面,牛肉算嫩,公仔面没有过腍,合格。饮品当然继续点较早前从网上得知「甜饮全球每年杀18万人,冻柠茶是凶手之一」成日害人不浅嘅凶手冻「柠茶」,我当然唔怕死,呢杯饮料不够冻又无茶味,不合格!
沙爹牛肉面,牛肉算嫩,公仔面没有过腍,合格。