因为想食葡国餐听,就揾咗澳门嘅朋友推介。嚟咗呢间被誉为澳门最好味嘅葡国餐厅。氹仔呢一边有好多唔同嘅葡国菜餐厅,呢一间都有两间分店。都系地堡街同官也街附近所以都几就脚。我系午餐时间嚟嘅但系冇叫到佢嘅午市套餐((Menu都冇写我估计系因为见我哋系游客特登收埋虽然我觉得咁样做唔系几好不过唔紧要因为今次都系志在食葡国菜呢一度装修冇话特别葡国风味浓厚,但系嘢食都几好味牛肋骨呢一道应该唔系有名嘅葡国菜但系整得都几好味而且牛味相当浓对比起香港牛仔骨𠮶啲呢一道菜都易啲咬,唔会话黐实晒条骨haha面包鸡热辣辣食𠮶阵真系好好味,但系个面包开得太浅而且得好少鸡。。。一来唔会食得晒个面包二来咁样睇起嚟都几贵焗鸭饭虽然我觉得都系稍为干咗少少,但系鸭味都几够而且铺左脆卜卜喺面,香得来有啲咬口酥皮马介休薯球呢一道菜仲加咗芝士,三样魔鬼食材拼埋一齐真系超级好味!不过应该好肥haha如果冇买芫荽就Perfect!酥皮系食得出用劲多油去做,好松好香!加埋芝士成件事唔会话太干六个人分两大嚿,份量都足够!乳猪酿饭以推介菜式来讲我就有啲失望只系铺咗乳猪个西炒饭,而且个饭唔系特别好味乳猪都烧得几好但系真系太肥,食唔到肥膏嘅人应该
因为想食葡国餐听,就揾咗澳门嘅朋友推介。
嚟咗呢间被誉为澳门最好味嘅葡国餐厅。
我系午餐时间嚟嘅但系冇叫到佢嘅午市套餐((Menu都冇写
我估计系因为见我哋系游客特登收埋
虽然我觉得咁样做唔系几好
不过唔紧要因为今次都系志在食葡国菜
呢一度装修冇话特别葡国风味浓厚,但系嘢食都几好味

呢一道应该唔系有名嘅葡国菜但系整得都几好味而且牛味相当浓

面包鸡
热辣辣食𠮶阵真系好好味,但系个面包开得太浅
而且得好少鸡。。。一来唔会食得晒个面包
二来咁样睇起嚟都几贵

焗鸭饭
虽然我觉得都系稍为干咗少少,但系鸭味都几够
而且铺左脆卜卜喺面,香得来有啲咬口

酥皮马介休薯球
如果冇买芫荽就Perfect!
酥皮系食得出用劲多油去做,好松好香!
加埋芝士成件事唔会话太干
六个人分两大嚿,份量都足够!

乳猪酿饭
以推介菜式来讲我就有啲失望
只系铺咗乳猪个西炒饭,而且个饭唔系特别好味
乳猪都烧得几好但系真系太肥,食唔到肥膏嘅人应该唔会食得到呢一道菜

佢得一份厚砑嘅Menu
所以我怀疑午餐同晚市都系同一个价