呢间位于澳门伦敦人酒店入面嘅邱吉尔餐厅位置十分方便,装修好靓,座位坐得好舒服,我哋食完晚餐之后行过,决定入去酒吧饮杯嘢。我哋嗌咗小说家同白金汉宫两杯signature cocktail,未上酒前先上一碟伴酒小食,有薯片、花生同烤鱼干。The Novelist嘅材料有Absolut vodka, apricot brandy, apple, lime同tonic,用vodka同brandy做base,所以酒味比较重,混合苹果同青柠两种生果,饮落去有少少清新嘅感觉,加上几粒甜甜地嘅爆珠,中和左成杯酒嘅苦味,呢杯酒几适合唔钟意cocktail太甜嘅朋友。Buckingham Palace嘅材料有Bombay sapphire gin, raspberry, lemon同tonic,用gin做base加埋raspberry同lemon,饮落去甜甜地,酒味唔重,几啱女仔饮。另外,为咗帮朋友庆生,我哋仲嗌咗一个甜品: 打破小猪存钱罐。呢个系一个传统英式草莓甜品,用草莓雪芭、接骨木云呢拿忌廉同蛋白霜整成嘅小猪。落单前同侍应讲咗想庆祝生日,甜品上有个Happy birthday朱古力牌同蜡烛,上菜嘅时

另外,为咗帮朋友庆生,我哋仲嗌咗一个甜品: 打破小猪存钱罐。呢个系一个传统英式草莓甜品,用草莓雪芭、接骨木云呢拿忌廉同蛋白霜整成嘅小猪。落单前同侍应讲咗想庆祝生日,甜品上有个Happy birthday朱古力牌同蜡烛,上菜嘅时候有两个侍应推住架车,一路唱生日歌一路上菜,完全感受到两个侍应带来嘅开心气氛,系一个好好嘅庆生体验!

📍路氹城路氹连贯公路伦敦人购物中心1楼
位置就脚:🍊🍊🍊🍊🍊