2017-04-17 8262 浏览
话说复活节假期黎到澳门,住新濠影汇,朋友叫申请会员咭免费又有抽奖,结果抽到星汇餐厅自助餐买一送一,劲开心上去即刻订枱,点知今晚又满,听晚又满,但张劵系听日到期,再多口问午餐早餐....都满!心谂即系冇送过一样!讲下讲下店员迟迟先肯讲原来有waiting list,但要6点先可以黎登记,心谂早午晚都满晒,waiting list又点会有呀?结果6点醒来....就走去博一博!先登记,后响梳化坐阵,已经有大约4组人响梳化等紧,我地等左阵见势色都可观,见店员keep住都叫梳化既人入餐厅,我地只系等左10分钟左右就有位,简直额外惊喜完全冇谂过食得到坐低左随即侍应就问我地有冇优惠劵或会员咭,原来会员咭都有买一送一,即系张劵系多余的。入座时6点半.....望见周围都冇乜人,可能早挂。不过事实佢应该系有部分预订座有部分预walk in所以佢话满晒,所以如果想食千祈唔好信佢冇晒位,6点左右黎登记我相信绝对好大机会食到。开始猎食......个人觉得款式都几好,海鲜类(生蚝、蟹脚、螺、虾、蚬、面包蟹)辣野咖哩、泰国野意大利餐中式(腊味、点心),粉面,日本餐(寿司、冷面、刺身,八爪鱼小食),个人觉得吞拿鱼刺身
完全冇谂过食得到
辣野咖哩、泰国野
意大利餐
中式(腊味、点心),粉面,日本餐(寿司、冷面、刺身,八爪鱼小食),个人觉得吞拿鱼刺身好有惊喜,平时食果d又有根又唔林,衣度冇根又林,夸张d讲句都d似食紧日本果d
西餐有牛扒猪扒,牛都几好猪就麻麻了
凯萨沙律材料都好多,最中意佢个烟三文鱼,仲有分香草同黑椒,食落唔似外间一口已经好咸,味道刚刚好
饮品如要叫酒类有买一送一,唔要的话都有果汁类或奶茶咖啡,朋友就叫西瓜汁赞好了!甜品除左放晒出黎果d几层架,仲有个冻柜....真系好多选择!
迷你芒果糕米饭就麻麻,食落饭已经唔系果回事!平时鸡仔肚既我都不停食到好几转,可能食得唔急,可以慢慢叹!中途侍应就要埋左单先,原价$498,衣家买一送一加埋一都系$547.8/2位,真系抵到烂烂烂!再黎的话会encore!
2017-04-14