今次我哋嚟返澳门🇲🇴几有人气嘅日系手工蛋糕店🧁。除咗热门嘅流心戚风蛋糕🤤,我哋今次试埋冻饼蛋糕☃️,仲有唔同嘅精致礼盒做手信🎁!好啱买返去比屋企人、朋友🙌🏻,又可以订做唔同味道、唔同尺寸嘅蛋糕☎️。.🍰原味流心巴斯克蛋糕切件($45)巴斯克蛋糕有唔同嘅味道拣🤤,我哋试咗云呢拿原味🍦。一啖食落好有层次,开头系甜甜嘅奶香味🥛,之后系带咸嘅芝士味🧀,最后仲有乳酪香味👅。口感嫩滑,而且味道平衡得好好✌🏻,浓郁又唔腻。.💚开心果起司冻饼(4吋)($248)里面额外有一层开心果酱夹心😍,超浓郁嘅开心果味真系好幸福💕!芝士嘅味道亦都好平衡,绵绵嘅感觉好满足😆,亦都唔会抢咗主调嘅开心果味🌰。上层绵滑香浓,下层饼底新鲜香口🫦。.🌹玫瑰起司冻饼(4吋)钟意清香味道嘅朋友🎐,就可以拣玫瑰味。花香味够晒香💐,而且奶香味🥛、芝士嘅浓郁感觉🧀亦都平衡得好好。而且玫瑰酱本身嘅酸味👅亦都好夹忌廉嘅奶香味,混合埋有一种玫瑰乳酪嘅感觉🍦。.🏵️手工清香咸蛋酥饼嚟到呢度,我哋梗系要将佢嘅咸蛋黄酥带返香港同人share啦!每粒手做嘅酥饼都超级香酥,咸蛋黄味好够香,真心高质。.🎁白色情人节心形/唧花曲奇礼盒而家舖头仲有唔同size嘅
🍰原味流心巴斯克蛋糕切件($45)
💚开心果起司冻饼(4吋)($248)
🌹玫瑰起司冻饼(4吋)
🏵️手工清香咸蛋酥饼
🎁白色情人节心形/唧花曲奇礼盒
而家舖头仲有唔同size嘅曲奇礼盒🍪,有得拣细细盒、又有晒全部味道嘅款🥳。一次过可以食到清香嘅玫瑰💐、微咸嘅盐之花可可🍫、小山园抹茶🍵、同埋伯爵茶味🫖。压模嘅款式口感脆口🫦,而唧花款就更加轻盈酥脆💥。
2024-03-13
下午茶