继续世界阻止唔到Hello Kitty入侵系列,Hello Kitty已经撘埋船过大海喺Hello Kitty Obrigado做咗葡国少女?今次嚟到位在香港人实识去嘅澳门议事亭前地(新马路喷水池),就喺麦当劳旁边嘅巷仔转入去半条街就到了.Hello Kitty Obrigado当中「Obrigado」其实葡文「Thank you!」店内装潢澳葡风十足,英伦少女都换咗葡萄牙民族背心裙,墙上面仲有葡国特色手绘磁砖画,你睇吓只葡国公鸡就知~唔系葡国鸡呀!就连澳门嘅景点指示牌都一模一样,加埋周围都系Hello Kitty同招牌蝴蝶结,一到澳门就去咗潮圣啦!店内有一系列澳门手信,款款都有Hello Kitty嘅造型架~最够特色当然系葡挞同杏仁饼,仲有Hello Kitty造型猪肉干,一睇就知佢叫阿猪猫!XD隔离仲有好多款马卡龙,有绿茶、焦糖、柠檬、伯爵茶等等.特点系上面印咗唔同嘅澳门特色图案,好似系赛车、赌场 仲有大三巴、观音像、妈阁庙景致真优美架!除咗手信之外 呢度仲有冷热饮品同乳酪雪糕,价格都无因为只Hello Kitty而贵咗,我就买咗杯朱古力曲奇乳酪雪糕,不过店家系无座位嘅 所以我到门
继续世界阻止唔到Hello Kitty入侵系列,

隔离仲有好多款马卡龙,有绿茶、焦糖、柠檬、伯爵茶等等.

除咗手信之外 呢度仲有冷热饮品同乳酪雪糕,价格都无因为只Hello Kitty而贵咗,我就买咗杯朱古力曲奇乳酪雪糕,不过店家系无座位嘅 所以我到门口嘅石凳坐,只要无落雨 其实感觉一样.

铺面虽然唔大 帮衬嘅人都keep住有,不过最多人会过嚟影相架!
所以都要守秩序 等等啦~
2016-09-24