2017-12-28 7323 浏览
经上次同朋友仔一齐过大海One Day Trip 行下食下Buffet之后,朋友又想再Encore!今次我们于Boxing Day去左位于MGM的盛事自助餐。去到当然先食前菜同冷盘!职员会系每张台都会放低一个非常新鲜的面包。食落个皮系松脆,面包肉非常软熟!建议可以食少少,或者拎半碗汤点黎食。之后当然要去拎冻海鲜食!除左有长脚蟹外,仲有冻虾、龙虾、贝壳款。长脚蟹鲜甜、龙虾好厚肉。食完冻海鲜,我就去食鱼生及生蚝了!三文鱼好肥美!生蚝唔算好大只,肉唔算多,不过都鲜甜的。另外,餐厅仲有冻肶、西班牙火腿及烟三文鱼... 西班牙火腿食落油香味好多,D油脂系个口浪下浪下,真系几正!沙律区都有几款茶、汁及配料可以选择。到了热食了!餐厅的热食都有几多可以拣。我比较意外的有软壳蟹天妇罗,D软壳蟹的肉都几厚身,炸到香脆的软壳蟹,非常香脆。忌廉雪鱼、葡式鸡、海鲜饭、烩牛面肉的味道都唔错。西洋烧原条鲈鱼烧得香脆、肉唔会太干。另外,餐厅仲有中式汤面及意大利烩饭/面。 本身想食意大利饭,不过见到个芝士轮就即刻改食粗面。职员会将煮热的面放落芝士轮到不停滚动食落有少少干。另外一个我比例推荐的系西冷,煮到5成的西冷排非常

餐包

长脚蟹
长脚蟹, 虾
龙虾

三文鱼刺身
长脚蟹、生蚝

沙律区都有几款茶、汁及配料可以选择。

到了热食了!餐厅的热食都有几多可以拣。

软壳蟹天妇罗

忌廉雪鱼、葡式鸡、海鲜饭、烩牛面肉的味道都唔错。

西洋烧原条鲈鱼烧得香脆、肉唔会太干。

职员会将煮热的面放落芝士轮到不停滚动
即煮意大利烩面

食落有少少干。
即煮意大利烩面

另外一个我比例推荐的系西冷,煮到5成的西冷排非常嫩,仲好重牛味...
西冷

到左我好爱的甜品了!讲真,有少少失望的,因为见唔到我钟意的热的西式甜品。不过蛋糕都有唔少种类,而且职员都会keep住食到咁上下就补充返D甜品。生果系Must Item,款式唔算多,不过都甜的。
生果

由于系Boxing Day,餐厅都有配合主题的甜品。好可爱呀!
圣诞马卡龙

见到呢个好靓的Strawberry Mousse

印唔住都叫左一份... 士多啤利迷必叫!
草莓慕斯

餐厅有多味的自家雪糕,当中包括开心果、姜饼、香草、草莓、蛋奶酒、朱古力等。

仲有不同的Tart同批可以比大家拣。

餐厅仲有多款Cake

钟意我的分享的,我邀请你订阅我的食评,我会继续与大家继续吃掉世界,甚至吃掉整个宇宙!(哈哈)
西冷