2010-01-29
最近去澳门发现一间实而不华,味道可以媲美酒店水准,一间即叫即烧汉堡包店(Bistro Burger)!相信好多人都会去中区市政厅行下,我都唔例外,不过唔想再食D所谓澳门猪扒饱喇!澳门猪扒饱根本水准非常唔划一,好多都系呃下游客!我就比较喜欢发掘D沧海遗珠,今次推荐比D喜欢食即烧汉堡包嘅同嗜!去手信街,大三巴一定会路经(大堂巷)!系一条唔太起眼嘅巷,要去就要一定要留心,又或者问下当地人喇!记得一定要行入去呀,里便有一间完全唔起眼嘅(碳烧汉堡包店)!真系咁都俾我发现到 ~ haha 真系要赞下自己利害呀我叫左个特色烧蘑菇汉堡,(Mushroom Burger) …哗!汉堡包嘅包好软熟,番茄好新鲜好大片又多汁,蘑菇好新鲜白雪雪架,汉堡牛肉烧完重保存好多肉汁,而且配合刚刚熟嘅洋葱嘅甜味,真系完全配合得非常好呀!都系$23咋!加$7就可以得到一杯汽水同又粗又肥嘅薯条 (我最喜欢E种薯条,外便炸到脆トト,里边唔会炸到干哂,重要保存适当水份) 正呀!朋友叫左一个旗舰汉堡,(Double Cheese Burger)$28咋佢都话谂唔到会咁好食,如果净系睇间舖头咁嘅样,真系唔会帮衬!好彩,系我比佢哋炒配
澳门猪扒饱根本水准非常唔划一,好多都系呃下游客!
去手信街,大三巴一定会路经(大堂巷)!
真系咁都俾我发现到 ~ haha 真系要赞下自己利害呀
好彩,系我比佢哋炒配菜嘅味道吸引咋!如果系就走宝罗!
汉堡包店隔篱间舖头系卖D串串小食架,
好多人都走哂宝喇!无帮衬间汉堡包店!唉!
我问佢老板,原来佢哋开张只不过几个月咋!
麦当当、汉堡包皇E d连锁式经营嘅汉堡包店嘅水准真系完全比哂落去咧!
就算酒店级数同佢比,都绝对无得比啦!(如果酒店食就系价钱咋,已经相差至少4倍)喇!
极力推荐!