2015-01-03 8488 浏览
由於今日澳門實在太多人,好多地方已經搵唔到位食嘢,好彩今晚仍然可以去到呢間心儀既餐廳食晚飯,都算無令今次行程失望。我們專登夜一點才到,在事先沒有BOOK位的情況下,仍然可以俾到位我哋,好好彩。餐廳環境就一流,雖然我們夜了入座,但餐廳內仍然有八成滿,証明真係好受歡迎。由於我們先前在澳門市內觀光時已經吃了不少東西,所以今晚不是叫了特別多的食物。首先嚟個凱撒雞肉沙律,唔單止蔬菜新鮮,配料豐富,最驚喜係啲雞肉係手撕再經調味,所以不會太乾,令整個沙律味道好好!得快就吃光了。之後上了南瓜湯,湯的質感好creamy,味道唔濃偏甜。而且,湯中放有一隻預先煎熟的帶子就得特別。帶子被巴馬火腿卷著,帶子很好吃,跟個湯好夾。然後來一客最多人叫的carbonara意粉,這個意粉真係呢間餐廳的特色,即時係我們眼前製作,然後捧上檯面享用。味道就比較濃及鹹,不過仍然可以算得上好味。Pizza就點了芝士蘑菇香腸,個Pizza好薄好脆,配料很香及濃味,跟Pizza好夾,真係非一般的Pizza。又係很快吃光了。跟著就係侍應介紹的蔬菜焗春雞,本來打算點豬扒,但因為太夜竟然已經售罄! 估唔到個雞可以咁嫩滑,同埋啲蔬菜可以咁好味

南瓜湯配帶子
卡邦尼意粉

估唔到個雞可以咁嫩滑,同埋啲蔬菜可以咁好味!縱使我哋已經好飽,但都想吃光它。
本來一心想試的Giant Sundae,最後因為連最愛吃雪糕的兒子也太飽而不能再吃,所以唯有下一次再來品嘗吧!

2014-12-29