2018-05-20
米芝莲一星餐厅嘅印度餐厅,装修几靓,座落于威尼斯人入面餐前小食有3款酱汁俾你点嚟食,传统的mint,红菜头乳酪,同一款我听唔到佢讲咩😆1. 非素食拼盘 $175 - 有3款食物i)石榴烤鸡- 呢个系signature dish,所以一定要叫嚟试下,用红菜头同红石榴腌制,腌几个钟,肉质超淋,用好少力就可以咬开,好有别于一般印式烤肉ii)香蒜烤大虾- 虾几大只,味道不错iii)印式烤羊肉串- 面coat咗d脆脆粒粒增添口感,肉带点膻,食开羊嘅会接受到2. 芒果咖哩鳕鱼 $152 - 一食落食到个咖哩带点芒果酸味,之后先醒起系有芒果,但芒果味唔算好出,整体个咖哩味系几好,唔会好辣,鳕鱼好滑3. 食咖哩当然要食Naan,拣咗sun dried tomato & chilli $42 - 热辣辣,烤到个边微微焦香,辣辣地味道不错4. 点品都系叫咗signature 的一款,皇雀脆饼伴樱桃 $108 - 呢个我唔太识欣赏,樱桃话系spiced ,但除咗甜味我食唔到其他味,不过无怪味都系好嘅,个脆饼挞底我觉得有阵似益味嘅味,点嘅系忌廉同乳酪5. 巴西摇.芒果饮品 $45 -其实我只饮到甜味,同香港饮
1. 非素食拼盘 $175 - 有3款食物
印式烤肉
ii)香蒜烤大虾- 虾几大只,味道不错
5. 巴西摇.芒果饮品 $45 -其实我只饮到甜味,同香港饮嘅超唔同