2016-06-06
呢日阳光普照,朝早同朋友去完氹仔兴记食早餐,之后闲逛咗一阵,就想去食个下午茶,开头都唔醒起Amazing Cafe,仲想就近去银河或威尼斯人,好在我同朋友都无咩兴致买衫,所以索性谂澳门个边有咩地方岩食下午茶,咁就俾我谂起Amazing Cafe,因为之前系Facebook成日都见到人推介紫薯系列,而我呢个对紫薯都几有兴趣的人,当然一早就Save低谂住有机会就去试,机会黎啦,同朋友提一提,佢都咁岩对紫薯OK,咁就驶向紫薯下午茶之路啦地处筷子基”海皮”对面的Amazing Cafe都几易揾,装修都唔错,好似系花园主题咁,入到去咁岩有位(好在咋,后尾见到劲多人等位),仲要系沙发的四人位,真系开心!!我同朋友两个点咗紫薯牛奶、紫薯香芋雪糕牛奶、紫薯心太软蜜糖吐司和Amazing 焗鸡中翼。两杯野饮先上,我黎m简咗杯热饮,个紫薯牛奶都ok,唔会太甜,但又唔系话好有紫薯味,不过不失,朋友个杯佢都无咩特别评价。之后上的鸡中翼,你话佢系唔系真系好似佢个名咁咁Amazing 呢又未至于,但系就都几好味,几多汁,而且香口得黎有阵辣味的刺激,口感唔会太斋,朋友觉得几正,但系因为我食得出系红椒粉味,觉得自己系
紫薯牛奶
Amazing 焗鸡中翼