2017-05-02
水晶婚澳门之旅嘅最后一餐,就已代表住浪漫嘅法国菜做总结。出发前见可以经OpenRice订位,全单85折,仲要喺5星级酒店出品,决定就去The Ritz Carlton Cafe喇~是日餐单:- 超大窿窿法包 - 4-course set(welcome drink、紫罗兰尼斯沙律、califlower soup、grilled sea bass、desert buffet)- duck confit订位时可以remark anniversay, 但我无further写有咩特别要求,但国际5星级酒店嘅服务当然有保证喇~一入坐已见到餐厅一早准备咗个庆祝牌,个staff亦主动恭喜我哋,点完菜个外籍主管就走嚟恭喜我哋,又话好高兴我哋选择咗喺佢哋餐厅庆祝,进餐时d staff都好nice咁不停恭喜我哋,其中一个更问我哋几咗婚几多年,当一听到15年,佢对眼大到落咗出嚟,又问我哋系咪结婚时under age添~到埋单时,见d staff 打晒眼色,又迟迟唔出单,原来佢哋好识做咁送上庆祝蛋糕,超贴心! 哩餐折实MOP510, 真系抵到烂,下次有机会都会再嚟哩间餐厅庆祝生日或纪念日~
是日餐单:
- 超大窿窿法包