2016-06-18 9934 浏览
星期六过大海展开美食之旅,朋友推介下,我地三个人walk in,晚上六点钟开门,十五分钟唔够,已经坐满一层楼!可见人气极盛!我地三个女仔叫咗两度前菜同两度主菜,每度菜份量都够三至四个人食。「柠檬炒蚬」呢个炒蚬好适合夏天食,酸酸地好开胃,就算摊冻咗,都好好味!极力推介!「葡国炸虾角」原本系叫咗马介休薯球,但系侍应落错单!(佢讲葡文,自己唔识听)结果意外地食咗呢个虾角。 上台嘅时候热辣辣,好鬼正!外面脆卜卜,入面有少少忌廉伴住只虾,都唔错㗎!「非洲鸡」本唻谂住叫葡国鸡,但系听到隔离台话非洲鸡好味,朋友又话非洲鸡难整!而且香港唔多地方食到呢度菜,所以就嗌!非洲鸡味道有啲辣,味浓!唔会煮得好「鞋」!有机会,会再食过!「葡式烧乳猪」猪皮够松脆,好似食梳打饼一样,肉又够味,唔会「柴皮」。仲跟埋薯条、沙律、炒饭!薯条上面落咗香草盐,别有风味!建议约埋三五成群,可以叫多几款菜!

「柠檬炒蚬」

「葡国炸虾角」

「非洲鸡」

「葡式烧乳猪」

建议约埋三五成群,可以叫多几款菜!
柠檬炒蚬
葡国炸虾角