如果系澳门酒店黎讲,呢个价钱绝对值得比,因为服务及食物味道已经值回票价!为庆祝友人生日,我地ordered个海鲜拼盘,而order之前侍应生亦会介绍今日既厨师推介,有咩特色酒类。我地唔开酒,叫左2杯non-alcoholic drink 。pineapples tea & elder flower tea。海鲜拼盘: 为左迎合东方人需要,有一份酱汁伴随而其中有甜豉油的,好贴心。我觉得最好味系龙虾只钳跟著就系虾膏,前者啖啖肉鲜甜,后者充满口感甘甜满足。之后就选蟹脚,有鲜甜味咸度适中。仲有带子用左甜椒汁好新鲜。要用酱汁既就有青口同蛏子,真系无咩味道。一个海鲜拼盘对2人份已经好full,食都用左1个钟,但又想食热野就唯有叫个fish and chips炸鱼薯条。个炸鱼一的都唔系鳕鱼,竟然食到鲜味。。。好似系鲈鱼挂,不过表面脆浆就厚左少少。而薯条当然系基本水准啦~期间不断有侍应问你食物如何,而且不断换碟清洁为你服务,仲笑容满分,好贴心!

个炸鱼一的都唔系鳕鱼,竟然食到鲜味

餐前小食,咸牛油芝士味,劲正
海鲜拼盘,有蚝,蟹脚,蛏子,青口,鲜虾,带子,龙虾