2019-01-21
2030 浏览
多年前跟地道澳门人食过之后,就爱上左呢度的薯蓉马介休,每次去澳门都必定要食!今次同男朋友黎都唔例外!🤤🤤🤤🤤有鉴于上次因为6点半未够去到先有位,所以今次特别系fb book左枱先!😎😎之前几次都坐楼下,今次坐楼上,坐位都阔落。不过职员唔系成日上黎,所以要落单就要把握佢地上黎送餐的时候喇!我地叫左一个细的忌廉薯蓉马介休,葡式白酒柠檬炒蚬同埋富仕烩海鲜饭!个蚬一放低就吓亲我,d蚬好大只仲堆到成座山咁!食落味道好特别,有少少辣同酸,好醒胃,d蚬又肥!我食完d蚬仲一直忍唔住系咁饮个汁🤤🤤🤤🤤。薯蓉马介休就比以前差左少少,唔知系米太多人食,焗得唔够耐,个面仲系白色,无以前咁香口。不过入面依然系咁creamy,好重忌廉味同少小马介休的咸味,真系好好食!😋😋😋😋都好邪恶。🙈🙈🙈🙈其实个饭系我地唔知食咩好求其叫的,估唔到好好食!佢系茄汁烩饭,入面仲有鱼,鱿鱼,青口等海鲜。茄汁酸酸甜甜好好食,食到一半其实已经好饱,但系都忍唔住要继续食,我谂呢个可以成为我地黎呢度的必叫菜式喇!👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼好似木槺布甸系萄国经典甜品,但系我地实在太饱喇,所以就无食到!坐我地四周的都系澳门人,所以呢度真系有水准同埋系
好似木槺布甸系萄国经典甜品,但系我地实在太饱喇,所以就无食到!坐我地四周的都系澳门人,所以呢度真系有水准同埋系澳门人由细食到大的,大家去澳门都真系要试下!👍🏼👍🏼👍🏼