今日和朋友去了澳门新口岸的自助山 (新葡京酒店), 之前都有朋友及上网好多人推介这个自助山好抵好多嘢食, 价钱又唔贵, 两个人埋单(加埋一)都系$567.6! 你睇下我附上的相片, 其实边有可能食咁少呢....因为这里最多只可放5张相比大家分享, 所以我才拣最贵这款比大家睇睇, 下次可以考虑一下, 及预早在新葡京网页订位, 佢哋会即日经电邮回覆你的订位及同时附上BOOKING NUMBER, 非常方便, 又唔驶预先比订㖞 ^^ 食物不停加, 所以虽然好多人排队都唔驶惊无得食; 至于我的推介就系鲍鱼仔了,我一口气食了4只, 哈哈^^但睇上去好好食的龙虾仔就唔好了, 唔知系好彩就系唔好彩呢........朋友帮我攞咗一只龙虾仔, 我谂系变咗了, 未放到入口已闻到臭味, 虾壳和肉分离了, 又有好咸的灰色水从壳内渗出, 闻到都想呕...........生蚝都差咗D, 好多黑边........又有沙, 不过尚算新鲜, 其实鱼生, 甜味都无食了, 因为这些普通BUFFET都食到, 总括而言, 都算OK! 不过, 朋友话一个多月前食早场好好多 , 如果真系咁的话, 我谂下次要再去试试了 ^^
今日和朋友去了澳门新口岸的自助山 (新葡京酒店)

2011-06-25