2017-09-11 1067 浏览
第二日澳门游,终于可以去到依间好耐历史ge雪糕店啦,最初系俾佢个雪糕包装吸引😍估唔到个店面都系咁怀旧架,店内都系一样佢地用ge雪柜冰箱,都系以前7、80年代ge,有好多唔同ge冰啦、雪糕啦坐左响个冰箱隔离,见到佢地整雪糕凉粉冰、拎雪糕都系依个位置,好特别最特别系我同其中一个友人因为太肚饿,所以第一下唔系食雪糕,系叫左两碗出前一丁食🤣分别系肠面同餐蛋面🤣🤣依个唔洗多讲啦,应该大部分人都食过啦🤣重点黎啦,另外友人叫左杯菠萝冰、雪糕三文治同香芋雪糕,我食完碗面,当然都唔执输叫左个雪糕三文治食问左铺头ge人系咩味,佢话系三种味道,有蜜瓜、椰子同云呢拿味蜜瓜绝对吸引到我,所以二话不说就叫左啦,其实点都会食ge🤣个雪糕三文治等左一阵先开黎食,因为想影埋上面依张相🤣都等左一阵间,打开黎食,都无话溶洒,可以试到佢地个雪柜好够冻,食第一啖威化同雪糕好夹味道唔会太甜,最主要系食到蜜瓜味雪糕,好突出架!可能其他两款味道比较淡味,但个配搭好清新重点食完系有种透心凉感觉,大赞!临卖单前,都买左佢地铺头个杏仁薄脆当手信试食,食落都唔错架,虽然唔太食到杏仁味,但几脆口,钟意个包装细细,当支持下小店

蜜瓜绝对吸引到我,所以二话不说就叫左啦,其实点都会食ge🤣

2017-09-10
  • 雪糕三文治