2015-09-29
海湾餐厅第N次黎海湾餐厅,基本上乜都食过,整体黎讲都算系中上水平,今次同朋友特登订个原只葡式乳猪饭黎试,可能或多或少都有D期望,食落就觉得唔算特别好食,至于其他食物,仍然维持一贯水准。沙律:全部菜都好新鲜冻虾:D虾大大只,味道不错西洋炒蚬: D蚬都算新鲜,唔错!马介休:超好味,好香薯仔同马介休味,唔怕太咸,炸得岩岩好,不过澳门都好难食到难食既马介休原只葡式乳猪饭:炒饭味道不错,可惜太软而且无乜乳猪味(只不过系炒饭上面加左只乳猪),猪皮唔够脆,而且好硬,好似整热左好耐先拎出黎咁,实在普通,枉我地专程去试炒杂菜:普通甜品:黎海湾当然千祈唔好点甜品,十次有十次中伏!! 今次系有人请所以先会哂冷食哂全部款式:朱古力MOUSSE同咖啡布甸太甜,鸡蛋布甸太老,芒果布甸无乜芒果味,木糠布甸太硬,应该系雪左好耐(我整都好食过佢),梳乎里水汪汪(垃圾!要回水!),成盘得个椰皇大菜糕系好食(今餐每人$250不包括甜品)
沙律:全部菜都好新鲜
冻虾:D虾大大只,味道不错
西洋炒蚬: D蚬都算新鲜,唔错!
炒杂菜:普通
(今餐每人$250不包括甜品)