2017-04-24
实情系咁既,赖生同屈小姐本来系Lunch决定食《新龙记》/《X馨》是但一间,但赖生察觉到屈小姐比较钟意食缅甸野,所以带左佢去《X馨》,但屈小姐食完之后竟然提议去埋《新龙记》!唔通赖生大食既形象已经深入屈小姐既心!其实屈小姐系察觉到赖生想食蟹黄捞同有少少未够饱,加上佢自己想试新店,所以要赖生一齐去既。系路途上,屈小姐已经check 好一阵食D咩好啦!咁赖生就乖乖地睇GPS带路啦!间野其实系普通茶餐厅格调,有冷气同企理既,因为过左lunch时间,唔系太多人,所以我地都坐到卡位既!1)墨鱼饼蟹黄捞 :⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️先讲讲蟹黄,比起另一间出名既冇咁油,蟹味鲜D,冇腥味,完全系蟹既味道!不过呢,稍微咸左少少墨鱼饼一样煎得香脆,口感弹牙,只系较另一间出名既薄身,都系上品面都好弹牙嫁!捞埋蟹黄好正2)鱼汤浸菜 :⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢个又ok有惊喜㖞,个鱼汤鱼味劲重,重得黎唔油,浸菜食令每棵菜都吸收晒鱼汤味,超好食,我地仲忍唔住饮几啖鱼汤添!#(伪)细心体贴既女朋友#真‧为食既女朋友#旅行大食症发作#另一股蟹黄势力#不要忽视女朋友既调查能力#跟住女神食好西
面都好弹牙嫁!捞埋蟹黄好正
#(伪)细心体贴既女朋友