2013-01-18 1145 浏览
见网友食评10食8赞,有部份还劲赞~~便约大伙一探虚实!!先试了几个大家力赞推介:1)米通鲮鱼球:的确食落好脆(因有米通),内几弹牙,还不错2)驰名卤水凤爪大肠:味道ok,但细碟到.鬼.....太细碟了吧 = =3)珍宝炸锦卤云吞:个名无呃你,真系珍宝,肉部份细粒到...几乎食唔倒,块云吞皮大到....so,你会见佢好似好大碟,其实无得食 是次不推荐这个菜了,因炸野好难唔好食,炸野例牌跟个酸甜辣的汁,so无咩技术可言.就系炸云吞而已.个人意见觉得个云吞 炸得一般般4)又是大家劲赞的虾子捞面:真系有够'大碟'~~阴公!!平心而论,真系无大家讲到咁鬼好食,佢系咪真系用竹升压的就无人知 啦,反正你又食唔出,当普普通通食个捞面.但作为普普通通ge捞面,又稍嫌佢贵左小小5)水蟹粥-来了个中锅,因为4个女仔食而已:粥底好绵,水蟹有两只(都算落足料,始终水蟹肉质真系好水,无咩肉质同鲜味,水蟹应该系咁挂~~本人无咩研究),至于讲到味道,就真系好一般,,好一般,so,这个不试也罢。不推荐6)最后因为大部份𩠌都好细碟,4女仔又叫多个鼓椒炒蚬和干炒牛河:鼓椒炒蚬普通货色,不吃也罢。干炒牛河:强烈的浓味,但
见网友食评10食8赞,有部份还劲赞~~便约大伙一探虚实!!
先试了几个大家力赞推介:
1)米通鲮鱼球:的确食落好脆(因有米通),内几弹牙,还不错
6)最后因为大部份𩠌都好细碟,4女仔又叫多个鼓椒炒蚬和干炒牛河:鼓椒炒蚬普通货色,不吃也罢。干炒牛河:强烈的浓味,但还是可以吃的,咁传统的干炒牛河搞成咁,大厨训著左了吧~~
题外话/补充资料: 至于有食评指出该店员工和老板服务态度差,本人观察,原因应该在于店舖好好生意,人手又不足的情况下出现.是次我们食7--到8点多,服务态度当然不可用赞来形容,但中规中矩,可接受~~
2013-01-17
$105.5 (晚餐)
  • 米通鲮鱼球
  • 卤凤爪大肠