2019-07-28 2050 浏览
Ufufu的餐牌次次去都会有少少唔同,会用哥季当造的生果蔬果做配搭,成日都会有惊喜~!今次去就以菠萝,夕张蜜瓜同白桃为主题。今次叫左:日式肉汁安格斯牛肉蛋包饭餐(粟米忌廉汤/番茄汤+日式沙律)我觉得呢个蛋包饭系澳门算系好好食的蛋包饭,首先个蛋系好滑好滑但唔系好似水咁未熟个种,好香蛋同奶味。之后肉汁系好多层次,有咸甜酸,少少生果酸味我估系来自肉汁入面有一粒粒的提子干。以安格斯牛肉好香浓牛味又不韧。栗米汤好稠身,但有劲香的粟米味,汤入面仲会有粟米粒粒。日式沙津会汁系酸酸地,有些蒜味,十分开胃。罗勒烤鸡蘑菇酱pizza系薄批嘅Pizza批边好脆,鸡肉也煎得好香,有劲多芝士做到拉丝效果!但蘑菇酱不突出罗勒有啲苦味...天气真系太热啦,所以叫左个冰冻甜品消暑。夏天水蜜桃当造,所以叫了一份佐贺水蜜桃梳乎厘(跟水蜜桃芭菲)。外型方面冇得输,除咗好软熟嘅梳乎厘之外,上面仲铺满了水蜜桃同埋水蜜桃味嘅蒟蒻!水蜜桃唔算太甜,但系就好多汁,入口即溶,亦都有淡淡嘅水蜜桃香味。一共$306,朋友聚会可一试~

今次叫左:
日式肉汁安格斯牛肉蛋包饭餐(粟米忌廉汤/番茄汤+日式沙律)
栗米汤好稠身,但有劲香的粟米味,汤入面仲会有粟米粒粒。
日式沙津会汁系酸酸地,有些蒜味,十分开胃。

罗勒烤鸡蘑菇酱pizza

一共$306,朋友聚会可一试~