2017-06-30
带3位公主去银河玩天浪陶园,第一日玩完水大家都好肚饿,就近在银河综合渡假城揾食,呢间我在香港食过,味道唔错位置又近万豪!去到门面几大,西餐厅格局,桌椅几迫,先揾位,再去柜台落单,流水式由沙律、薄饼、意粉一步步去到收银处!比钱之后有比个呼叫器,响就去番𠮶区嘅出菜位取食物!忌廉蘑菇长通粉($76)份量比较细,长通粉有咬口几弹牙,几香芝士味,蘑菇片滑身!好味烟三文鱼忌廉芝士($50)一个大圆饼嘅造型几得意,外面香脆再夹杂啲种子,口感丰富,三文鱼唔腥几滑!好味!莎乐美肠薄饼($74)热辣辣,芝士半溶拉丝,肠片烟韧有咬口,味道咸香!好味!细沙律($37/3款)烤薯仔青豆:连皮薯仔块爽口,青豆有咬口,加啲薄薄嘅醋,好食吞拿鱼五谷香米:喜欢呢个沙律饭,饭松软,𩠌菜碎碎的,清爽好味!忌廉汁贝壳粉:贝壳粉弹牙,加薄薄忌廉捞过!味道正常牛肉千层面($76)焗到热辣辣,芝士可以拉丝,好香浓芝士味,千层面滑,茄汁牛肉碎香浓!好好味番石榴汁($23)预制胶樽,酸酸甜甜,石榴味道唔假柑桔汁($23)预制胶樽,酸酸甜甜,味道唔假再去叫甜品:马达加斯加云呢拿雪榚($30)肥髀食,好多云呢拿籽,云呢拿香,雪榚几滑!好味
细沙律($37/3款)
烤薯仔青豆:连皮薯仔块爽口,青豆有咬口,加啲薄薄嘅醋,好食
忌廉汁贝壳粉:贝壳粉弹牙,加薄薄忌廉捞过!味道正常
番石榴汁($23)预制胶樽,酸酸甜甜,石榴味道唔假
柑桔汁($23)预制胶樽,酸酸甜甜,味道唔假
再去叫甜品:
朱古力雪榚($30)姨甥食,试咗一啖,雪榚滑,味道偏甜,香浓朱古力味!
Cookie and cream($30)姨甥食,试咗一啖,雪榚滑但太太太甜!
黑森林蛋榚($36)家姐食
茉莉花黑莓饼($36)卖相靓,黑莓皮烟韧酸甜,蛋榚松软,不过茶味比莓味遮盖咗,唔突出!
再买埋啲面包比3个公主晚上食:
杏仁开心果意大利饼干($32)好脆口,几香!
Fougasse($24)三位公分咗!
Prunes &Walnut Loaf($33)皮烟韧,面包松软,加咗干果同果仁,增加咬口!好味
食物面包甜品乜都有,即叫即焗热辣辣好好味!大家都好满意,店员们斯文,攞碟仔取食物都好爽!上热焗食物有提醒我小心热!其中有英文人可以用广东话讲出饮品系乜!好惊喜!
食物水准唔错!坐得舒舒