2017-09-11
在澳门玩左两日一夜,临走前紧系食个葡国菜啦友人一早之前订左位,餐厅夜晚1830先开,我地响妈阁庙附近个公园坐底休息下,等开门。一到时间,有好多人都入内就座,门外有个员工帮我地开门,第一下就好好服务啦👍🏼入到去个环境好舒服,位置尚算宽敞明亮,装修格局都几有欧陆风,初时以为有历史ge餐厅会好怀旧咁,点知又唔错wor,仲见到侍应同食客有倾有讲😁入正题,我地先叫半瓶水果红酒,友人上openrice见到好多人饮,就即叫黎试啦,饮落几有果香,同红酒好夹,个酒味唔会太浓,依款红酒好易入口😋🍻之后,我地分别叫左八爪鱼沙律、非洲鸡、海鲜烩饭、西班牙烩蚬、羊肉红酒烩,总共五款食物🙈特别钟意个沙律,可能本身酷爱八爪鱼啦🤣味道搭配得好好味配个面包食几夹,重点个面包系热ge,同埋唔会太硬,面包面可以配煮蚬果煲汁食,都好好味,友人一路食一路大赞好食呀!!!个蚬唔会太辣,因为本身侍应话有少许辣,但食落都几惹味到个海鲜烩饭同非洲鸡啦海鲜烩饭,我地个个都大赞,初时见到个样好似一般,点知一捞起,有好多款海鲜响入面仲要全部精华响洒个汁度🤣配饭食真系好夹,到非洲鸡,初时听个名好似唔特别讨好咁,点知一食落个鸡肉好嫰滑,好好味依
到个海鲜烩饭同非洲鸡啦海鲜烩饭,我地个个都大赞,初时见到个样好似一般,点知一捞起,有好多款海鲜响入面仲要全部精华响洒个汁度🤣配饭食真系好夹,到非洲鸡,初时听个名好似唔特别讨好咁,点知一食落个鸡肉好嫰滑,好好味依个真系诚意推荐
跟住到最后个羊肉红酒烩啦🤔食落反而觉得一般,唔太特别,羊肉比较大件,但都嫰口ge,反而我地得食碟食净左🙈可能大家太饱ge关系啦,食完个个都捧住肚走人,卖单比想像中平,每人都系220蚊落楼但重点系🤔唔知点解食完隔左无耐,搭紧船时觉得好口渴,可能葡国菜都比较浓味,下次再食临走前叫佢俾杯水饮完先走🙈