2013-01-24
在香港食o左几餐劲好,游过几个名胜地后。。。依家就转到去澳门咯!澳门,地方细细抵但系美食就多一囖囖! 单系吃个早餐都要念爆头啊,都唔知道应该先吃边样好!。。。带住老公仔同埋班好姐妹们就前往富隆新街去食餐劲豪华先!姐妹们第一次到澳门,睇见条干净老街仲有o甘多红窗口,话得意。。。单系影相就搞o左两粒钟! 杀到入谭家鱼翅 已经系晚餐时分咯。。。 谭家鱼翅 就系一个小区就有好几间,但系我就偏爱依间!睇它门面细细间,但系一行埋去里面就古色古香,地方又够大喔!先讲服务,美中不足啊~ 滴妹妹仔面口无笑容,她们讲华语,我哋常年在malaysia一样又系讲华语,但系就要每次重覆又重覆o甘她们先会明白我哋问么! 唔知系唔系我哋o既华语发音有问题咧?! “交流”o左一轮过后,点o左6人套餐再加多几样单点,等开饭!o甘次o既谭家鱼翅整体来讲都算系ok咯。。。 有惊都有喜。姐妹们食过滴鱼翅后返到来Malaysia逢亲去饮食鱼翅时都会提起话,澳门o既鱼翅系一疏疏o架,Malaysia无得来啊!
“交流”o左一轮过后,点o左6人套餐再加多几样单点,等开饭! o甘次o既谭家鱼翅整体来讲都算系ok咯。。。 有惊都有喜。