2024-06-18
我哋终于食到呢款水果马卡龙🍓!靓到好似艺术品,争啲唔舍得食呀🥺。舖头位于澳门永乐戏院附近🇲🇴,除咗预订马卡龙或者马卡龙蛋糕之外🎂,即场walk in都可以现场买马卡龙😝。见到咁多款,梗系拣礼盒装,每样要一个啦🎁!单粒$30个,而盒装$168六粒💰。.🍓伯爵茶士多啤梨马卡龙卖相满分😝!饱满鲜红嘅士多啤梨,夹喺马卡龙圆饼中间,真系见到就想买💕!咬落去首先食到超浓香嘅士多啤梨味👅,酸酸甜甜。然后食到慕丝嘅伯爵茶香味🫖,同埋忌廉芝士浓郁感🧀,配埋马卡龙饼身,好满足。.🍒期间限定 美国车厘子马卡龙视乎车厘子来货,呢个款式唔系成日有📅。呢款喺之前新年嘅时候大热,而家有货即刻试吓🔥!车厘子好多汁,而且去埋核好贴心👍🏻。而且卖相同样好正,双色马卡龙圆饼,配埋大细适中嘅车厘子,买相比例好完美😍。.🍇茉莉香印提子马卡龙提子圆辘辘又饱满,都超级靓🌟!香印提子味道好特别,因为用真空形式,打咗茉莉茶入去🍃。喺清甜嘅提子味道之上,更加有层次。仲有忌廉芝士香味🧀,仲食到马卡龙本身嘅杏仁甜香.🫐蓝莓乳酪马卡龙一啖食落去超满足💕!好似将蓝莓芝士饼变成一口小食🫦,不过整成马卡龙感觉更加轻盈。自家制蓝莓酱嘅果味都好香,而且
🍓伯爵茶士多啤梨马卡龙
🍒期间限定 美国车厘子马卡龙
🍇茉莉香印提子马卡龙
🫐蓝莓乳酪马卡龙
一啖食落去超满足💕!好似将蓝莓芝士饼变成一口小食🫦,不过整成马卡龙感觉更加轻盈。自家制蓝莓酱嘅果味都好香,而且呢一款马卡龙饼身嘅酥脆感💥,更加明显。
🥭芒果马卡龙
芒果粒味道清香,夹埋乳酪芝士嘅浓郁慕丝酱🫕,好满足。舖头仲研究紧新口味,未来会出芒果糯米饭嘅马卡龙🇹🇭!
🍫抹茶生巧克力马卡龙
用咗75%朱古力,生朱古力嘅味道,超级超级浓厚💥!而且选用咗偏向浓嘅可可比例,可以平衡抹茶同埋马卡龙嘅天然甜味🍬。