2024-05-08 160 浏览
今次我哋喺澳门🇲🇴就揾到一间价钱合理,又有满满日本风味嘅Cafe🎌。我哋就拣咗坐楼上榻榻米位,真系好有feel🏯!而且凭消费仲可以换扭蛋代币☄️,可以去对面嘅日系杂货店扭优惠券,成个体验好有仪式感😆。.🐮日式蛋黄牛堡丼($88)里面100%全部都系牛肉🥩,而且意想唔到咁超级厚!食落去口感超级满足,牛肉香味、黑椒、香草调味真系好香🤤。配埋甜甜咸咸嘅洋葱酱汁🧅,同埋流心蛋黄嘅蛋香味🐣,真系超级送饭。.🐄慢煮牛排丼($108)火候掌握得啱啱好🔥,慢煮牛扒嘅卖相好粉红好靓😍!牛嘅天然香味好吸引,配埋简单嘅烧汁调味更加带出肉香味♨️!而且珍珠米都煮得好绵香🍚,捞埋肉汁超满足。.🍟炸粗薯条 配 蘑菇黑松露酱($40)舖头而家调制嘅蘑菇黑松露酱好特别😝,蘑菇同埋黑松露嘅味道平衡得好好,而且口感特别浓郁😋。粗薯条亦都处理得好好,外酥脆、内软身💥。.🐥慢煮嫩鸡胸沙律鸡胸真系够嫩身,健康得嚟味道又够香🤩。配埋鸡髀菇、红腰豆、鹰嘴豆,口感好丰富。而且成个沙律超级足料🥗,塞到满满。下面嘅沙律菜又柚子醋嘅酸香清新🍊,又有淡淡嘅麻油调味,味道好好。.🍰提拉米苏•铜锣烧($58)舖头嘅Tiramisu真系超级推荐🌟,酒
🐮日式蛋黄牛堡丼($88)
🐄慢煮牛排丼($108)
🍟炸粗薯条 配 蘑菇黑松露酱($40)
🐥慢煮嫩鸡胸沙律
🍰提拉米苏•铜锣烧($58)
舖头嘅Tiramisu真系超级推荐🌟,酒嘅味道好香!而且口感超级绵滑轻盈,好似忌廉咁入口即溶嘅感觉🍦,真系好满足。配埋铜锣烧饼皮夹住,好特别。
🍮昭和布丁($38)
卖相真系超级精致,打卡满分📸!用嘅餐具已经好有仪式感,而且布甸嘅蛋香味超级浓郁🍳,配埋唧花扭纹型忌廉🧁,亦都好有奶香感,最顶仲有金箔👑,超级fancy。
🍋享•罗勒叶柠檬梳打($40)
梳打好够气泡感🫧,饮落清新。而且里面用咗柠檬汁、青柠汁、仲有特色嘅罗勒叶香味🍃,所以除咗酸爽之外,亦都有啲东南亚岛国风🏝️。
☕️手冲咖啡($55)
咖啡味道够晒香浓,咖啡豆嘅烘焙香味好出♨️。加埋面头嘅拉花配埋唔同嘅和式、洋食菜式😋,啱晒打卡。
2024-05-07
午餐