2016-03-17 1366 浏览
友人之前试过呢度既热朱古力, 所以介绍我黎试, 果然见到觉得惊讶, 好大杯, 仲有火热住既.今次拣左2款甜品黎试, 入座后见menu有早餐都好吸引, 就叫左个同友人分享.一去到已经被大大个甜品柜吸引, 超多款甜品, 而且件件都好想试.旁边仲有马卡龙, 比一般既大个少少, 而且都超多口味.班尼迪蛋早餐 ($58):见到价钱抵食, 就立即落单, 一份有2件, 份量好正常. 估唔到质素都好好, 绝对用心制作.有少少烟肉同烤蕃茄配菜. 烟似香口, 唔会过咸. 蕃茄微甜湿润.切开班尼迪蛋, 蛋汁流出黎真系好诱人, 早餐应该要食呢d啦. 全日都精神哂.夹柔软微咸火腿, 底层既面包好松软, 吸哂蛋汁同酱汁. 好好味.热情果布朗尼蛋糕 ($45) :外层浓郁黑朱古力, 加上中间有酸酸热情果慕丝, 可以平衡朱古力既甜腻. 最底仲有札实既布朗尼蛋糕夹著合桃碎. 口感有层次味道又丰富.香草酥条 ($48):酥条超松脆, 中间的吉士有云尼拿籽真材实料, 好香云尼拿味.桑莓忌廉酸酸甜甜好清新. 仲有几粒桑莓好好味.瑞士特级马拉开波热朱古力 ($68):今日既主角出场, 一大碟有火热住超大杯热朱古力, 仲有鲜忌廉

旁边仲有马卡龙, 比一般既大个少少, 而且都超多口味.
班尼迪蛋早餐 ($58):

热情果布朗尼蛋糕
热情果布朗尼蛋糕 ($45) :

香草酥条
香草酥条 ($48):

桑莓忌廉酸酸甜甜好清新. 仲有几粒桑莓好好味.
瑞士特级马拉开波热朱古力 ($68):

今日既主角出场, 一大碟有火热住超大杯热朱古力, 仲有鲜忌廉同绵花糖, 可以加入热朱古力.

附送原味果仁曲奇, 朱古力粒曲奇.
瑞士特级马拉开波热朱古力
先饮热朱古力, 唔算好浓, 奶味比较重. 虽然唔太重朱古力, 但饮完唔会好腻, 又岩大人小朋友饮.

超大杯, 仲有得热住慢慢饮, 都唔怕会冻左. 加入鲜忌廉同绵花糖会更甜, 同埋开始腻.

二款曲奇都好松脆可口.
朱古力泡沫咖啡
朱古力泡沫咖啡($45):

朱古力味同样唔算浓, 但奶泡打得又滑又绵. 咖啡味好浓. 饮落顺喉唔甜.

总括, 甜品好出色, 饮品主要为朱古力而来. 但估唔到早餐类都好好味.

服务贴心会留起甜品, 食完主菜才上甜品.
2016-03-13
热情果布朗尼蛋糕