2019-03-30
一大班亲戚朋友食饭,首选多数都系中餐,但长老们👴🏻对中菜有一定要求,今日决定嚟呢间米芝莲中菜试下,睇下长老们👴🏻嘅评价!我地一行十人有大有细嚟到时,店内虽然有大量空位,但店员不足,等咗又揾咗几分钟先有店员理我地,而想安排婴儿座椅💺时,店员消失咗成十分钟先覆我地餐厅🍴冇提供,点菜时店员就好醒目地即刻出现,佢地嘅行动力真系难猜透😩上菜都算快,首先上嘅醉鸡🐔用咗个小酒瓶嚟装,初时睇落以为得好少,但原来有差唔多半只鸡,鸡嘅酒味🥃唔太重,鸡亦都好嫩滑。再嚟就系招牌烧叉烧,烧得啱啱好叉烧好腍,小朋友都咬到,但长老们👴🏻觉得唔够肥,但我就觉得啱啱好喇。之后上嘅水煮鱼🐟麻味比辣味重,配菜比例过多,鱼块好滑系送饭之选。煎饺🥟好香脆,热腾腾嘅一口咬落,肉汁当场飞溅到对面位,食时要小心喔!羊肉🐑串系成串上,自己整出嚟食时有啲论尽,虽然孜然味好够,但仲系食到羊肉嘅膻味,好彩长老们都接受到。最后嘅上汤豆苗系长老们嘅今晚至爱,可能肉类太多,爽口清淡嘅豆苗🌱好快就畀长老们一扫而空喇!今晚呢餐长老们都好满意,下次可以再嚟💋
今晚呢餐长老们都好满意,下次可以再嚟💋