2025-02-02 46 浏览
新年黎澳门玩,坐巴士到新马路行,行一阵就揾野食,上黎揾,见到呢间有唔错好评㖞,就入黎试下。叫左个鸡汤米线同烟肉伊面,奶茶同泡沫咖啡。见到枱面有盘调味料,估唔到有白胡椒,同埋有盅咖哩辣。烟肉伊面普普通通,烟肉只系就咁炸完,不过都有3块。伊面唔错,唔洗加钱(出前一丁系加一蚊😂😂)。汤有味,唔会觉得啖,如果加左咖哩辣,即时好味好多,建议试试😙😙鸡汤米线睇上去好足料,汤面只有小小油,饮落唔错,米线幼身,易入口,不过食到最后就难夹啲😂😂,可能我个人口味关系,加左咖哩辣,成个汤浓哂,差不多食完米线再饮哂成碗汤,推荐👍👍奶茶比平时饮既丝滑,可能茶底唔同,同港式有明显分别,呢杯感觉系轻盈好多。泡沫咖啡卖相我觉得几吸引,打啲泡好靓,味道香浓,22蚊真系物超所值👍
叫左个鸡汤米线同烟肉伊面,奶茶同泡沫咖啡。
见到枱面有盘调味料,估唔到有白胡椒,同埋有盅咖哩辣。
鸡汤米线
烟肉伊面