2017-03-26
黎澳门一日游,点都要食返餐葡国菜,经一位澳门朋友热烈推介呢间餐厅之后,都打算黎试下。免费提供的面包:坐低之后,店员就位我地送上餐牌同埋面包,面包虽然系免费提供,但系细食加上下午已经食左好多小食既我,真系唔系好敢食,怕食唔落黎紧想食既美食,不过同行既朋友试过话面包真系相当松软呀。葡式炒蚬: 呢个炒蚬真系非常好味。d蚬好新鲜,D谷炒起后全部都开晒,入口鲜甜得黎又食到果种咸咸地既海水味。马介休球: 呢味菜系段件叫既,想食几多就叫几多只,可能因为呢个原因,所以卖相一般,可以改善一下。做法方面,其实系用薯茸酿入马介休之后再拎去炸,入口外脆内暖,食落又唔会话好漏。海鲜饭: 上台时真系会令人「哇」一声,因为卖相真系好吸引,颜色又鲜艳,海鲜饭里面有各式各样既海鲜,好似龙虾呀,蚬呀等等,汤底味道亦都好浓,似系带有少少蕃茄味既海鲜汤,加埋D饭落去真系会令人食到停唔到口。不过,呢个海鲜饭虽然话系二人份量,但系其实3-4个人食都还可以。原本都想叫样甜品试下既我地,最后都因为太饱所以食唔落啦。不过想赞既系,餐厅水准真系非常高,服务又好,连我都会再推仲俾D会黎澳门玩既朋友呀。
坐低之后,店员就位我地送上餐牌同埋面包,面包虽然系免费提供,但系细食加上下午已经食左好多小食既我,真系唔系好敢食,怕食唔落黎紧想食既美食,不过同行既朋友试过话面包真系相当松软呀。 葡式炒蚬:
呢个炒蚬真系非常好味。d蚬好新鲜,D谷炒起后全部都开晒,入口鲜甜得黎又食到果种咸咸地既海水味。 马介休球:
呢味菜系段件叫既,想食几多就叫几多只,可能因为呢个原因,所以卖相一般,可以改善一下。做法方面,其实系用薯茸酿入马介休之后再拎去炸,入口外脆内暖,食落又唔会话好漏。 海鲜饭: