2024-03-15 209 浏览
今次我哋再嚟返呢间位于澳门中心地带🏛️嘅人气Cafe。呢度就喺新马路🚥、议事亭前地侧边,唔怪得咁受欢迎😆。今次我哋再食,发觉佢嘢食嘅质素都提升咗💕,仲有新嘅开心果item㖭🌰。呢度嘅行政套餐,除咗主菜🍝,仲包埋沙律🥗、汤♨️、脆蒜蓉包🧄、饮品🍸,星期一至五10:00-15:00供应📆,公众假期除外,另收加一服务费。.🦐黑虎虾牛油果意粉($108)虎虾烧香咗表面🔥,令到甲壳嘅香味融入埋虾肉里面🦐,咬落去肉质弹牙,而且够大只😍。意粉嘅调味都啱啱好,忌廉口感浓郁得嚟🍦,味道唔会太腻,好啱配埋牛油果🥑绵滑嘅质感一齐食,而且牛油果仲有清香嘅感觉🎐,食落浓厚又满足。.🐮拉丝芝士红酒炖牛肉饭($108)牛肉嘅份量好多🤤,而且煮得入味,亦都够腍身🫦,炖红酒嘅味道🍷,同埋浓郁嘅芝士发酵香味都好出🧀。意大利饭本身亦都有忌廉酱包围着每个饭粒🍛,口感几好。.🌰开心果拿铁(无咖啡因)开心果味够香💕,开心果控一定要试🥰,加上呢度嘅拿铁系纯牛奶嘅意思🍼,怕咖啡苦涩味嘅朋友都可以试🙌🏻。而且奶香味同开心果味嘅平衡好好🤩。.🍇一叶菩提(青提子、青柠、薄荷、梳打)味道清新,青柠🍋薄荷🪴配埋果香嘅提子,好夹浓郁嘅食物👅。饮落仲
🦐黑虎虾牛油果意粉($108)
🐮拉丝芝士红酒炖牛肉饭($108)
🌰开心果拿铁(无咖啡因)
🍇一叶菩提(青提子、青柠、薄荷、梳打)
味道清新,青柠🍋薄荷🪴配埋果香嘅提子,好夹浓郁嘅食物👅。饮落仲有提子果肉㖭😋,果香味更加出。
🍠金沙芋泥千层($35)
芋泥味道香浓🥳,清甜嘅味道好夹金沙咸蛋黄嘅香味🍳,再加埋传统千层蛋糕嘅忌廉香味🍦融和晒咁多种味道埋一齐。各个比例都拿捏得好好🙌🏻,以甜奶香为主调,之上带出甜芋、咸香味💕。
2024-03-12
午餐