2013-10-29 5283 浏览
呢间位于十月初五街的老式茶餐厅,听过同睇过好多网友介绍,今次都系第一次帮衬。格局的确好怀旧,咖啡色木卡位、墙上或天花板的吊扇、态度麻麻地的侍应,全部好似香港八十年代的茶餐厅,至于食物的水准就好一般啦!我叫的系南屏一丁同蜜汁菠萝冰,朋友就叫红豆冰加鸡扒一丁,两人仲要左份叉烧鸡蛋三文治齐齐分享。*南屏一丁(23 蚊):无论中英文都唔知系乜东东,问过侍应之后,先知系叉烧火腿鸡蛋出前一丁!送上来的卖相真系好一般,叉烧同火腿煎都无煎过,鸡蛋又煎到烂烂地,加埋汤料又唔捞匀先送上来,感觉仲差过自己整!食落同样好麻麻!*鸡扒一丁(18 蚊):鸡扒居然系炸,不过系炸到老兼硬晒,皮又厚,四粒咁大把,飞走老硬的炸皮之后,真系无乜肉食。*叉烧鸡蛋三文治(15 蚊):上网见好多网友都叫呢款三文治,所以嗌来两人分享。鸡蛋夹住叉烧,蛋的分量几多,不过整得唔够滑,水准普通。一只大圆杯装菠萝冰,咁就够怀旧。点知只系一只小玻璃杯,饮落唔觉有蜜汁,只系糖水加罐头菠萝,徙料!*红豆冰(12 蚊):朋友唯一大赞的食物,因为佢杯红豆冰的红豆多到不得了,差不多有半杯咁多,而且豆好腍,以12蚊来讲真系超值。埋单呢餐两人只系80 蚊,
鸡扒一丁加红豆冰
南屏一丁
叉烧鸡蛋三文治
蛋挞
埋单呢餐两人只系80 蚊,唔太贵,但水准真系唔得掂,差过香港好多茶餐厅,应该唔会再帮衬。
2013-06-20
叉烧鸡蛋三文治