2016-11-29
澳门另一样出名既野食:鸡汤米,今次到赖生带屈小姐去试下,享受下澳门既特色地道美食!为左隆重其事,赖生揾左Mr. O同Mr. Google大神2位通力合作,成功揾到呢一间《荣晖咖啡美食》(好耐之前赖生曾经比妒忌既(?!)Mr.O跣过一镬)拖住屈小姐周围行,周围去,间中停低帮佢影下靓相,呢种生活好relax呀! 屈小姐面上既笑容滋润住赖生既心灵,感觉好幸福呀!虽然行左好多路,但屈小姐毫无怨言(因为系佢时时刻刻都谂紧下站去边度食好西) 有妳真好行行下就到荣晖啦!一间普通茶餐厅既外貌~ 不过店员服务超好!一黎就比我地坐卡位,奉上2杯热茶,即使我地2个人share食一碗面同一碟菜,佢都超好招呼,仲主动拎碗仔比我地好贴心!招牌鸡汤米 (4.5星)- 劲大碗,有米粉,4件大鸡件,冬瓜2件,红枣,杞子同荽茜!好足料!- 汤头好甜!有少少药材味,配米粉食好夹,只系略微有点油 (始终系鸡ma~)- 鸡好好味!入味得黎肉够弹同实!应该系新鲜鸡黎架- 冬瓜好淋好入味!劲甜芥兰 (4星)- 好大碟!值得食~屈小姐食得好开心呀!证明佢好满意!呢餐好味得尼又平!Yeah!# 去旅行都要食下菜既~#用心为妳挑选#只为
招牌鸡汤米 (4.5星)
- 鸡好好味!入味得黎肉够弹同实!应该系新鲜鸡黎架
- 冬瓜好淋好入味!劲甜
芥兰 (4星)
- 好大碟!值得食~
# 去旅行都要食下菜既~
#用心为妳挑选
#只为了让妳快乐