9月5日, check in 酒店过后又继续我地嘅为食之旅! 玛嘉烈身处后巷, 位置唔太难揾, 但真系要特登去一去条马统领街先得! 去到咁啱比我地揾到位wor~ 真好彩!!::: 葡挞 ::: $7@暖暖的葡挞两大个~ 香喷喷十分吸引! 多层酥皮渗出牛油香味, 够脆! 焦糖蛋味浓, 但略嫌过甜~ 个挞底则难免油腻同埋淋淋地…::: 冻奶茶 ::: $10茶味好足~ 奶味轻轻点缀~ 我几喜欢呢个比例! 质地滑滑的, 饮落又好thick, 唔错! 而且系雪冻的, 唔洗加冰, 唔会沟稀d奶茶. 不过饮晒成杯就有d漏~虽然一地都系蛋挞碎, 不过台凳都几干净, 而且有d花仔摆下~ 都几靓丫! 而且都预咗知佢无冷气系会热, 不过黎到发现佢有d喷水系统同大风扇降下温~ 又唔系真系好热咋wor~!

::: 葡挞 ::: $7@

::: 冻奶茶 ::: $10